Predstavljena knjiga o životu don Branka Sbutege


 

32630_494757330578500_397575748_n

Povodom obilježavanja sedme godišnjice smrti don Branka Sbutege juče je u crkvi Svetog Eustahija služena sveta misa, nakon čega je predstavljena nova knjiga Antuna Sbutege o životu don Branka, u izdanju Fondacije za obnovu sakralnog kompleksa Svetog Eustahija u Dobroti, javlja radio Kotor.

“Don Branko je preminuo 27. aprila na Blagdan svete Ozane. Sahranjen je na župnom groblju Svetog Eustahija, a grob mu je ispod prozora sobe u kojoj je živio. Ima dana koji se pamte u životu ljudi, ima pisama koja se čuvaju, ima ljudi koji se vole i koji se ljube i kad umru. Jedna takva osoba je don Branko” , kazao je za don Pavao Medač koji je na svetoj misi u predstavljanju knjige pročitao pismo koje mu je don Branko uputio prije desetak godina.

“To je bilo pismo upućeno odavde iz Boke – meni gore u Zagreb, pred samo moje đakonsko ređenje. To je ono pismo koje se čuva cijelog života, pismo koje kad god mu se vratim govori nešto novo, pismo iz kojeg mogu uvijek nešto naučiti, iako je kratko. Takav je bio i život don Branka i zato ova knjižica koja je izdata kao posebno izdanje, a djelo je autora dr Antuna Sbutege, starijeg brata don Branka, neka posluži onima kojih sjećanje još uvijek veže uz don Branka i kao jedna informacija i kao jedna pouka. Knjižica je kratka, ali ima u njoj još uvijek nečega za nas danas i ovdje”, kazao je don Pavao Medač.

Izvor: Radio Kotor

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s